Nová mapová aplikace na webu České biskupské konference představuje projekty, v nichž česká katolická církev pomáhá lidem po celém světě. Mapa může sloužit i jako rozcestník k podrobnějším informacím o projektech českých křesťanských organizací.

Nová aplikace nazvaná Mapa pomoci ve světě představuje rozvojové, humanitární, sociální, školské i další projekty, v nichž česká církev pomáhá potřebným ve světě. Mapa vznikla ve spolupráci České biskupské konference, Charity ČR, Papežských misijních děl a organizace Likvidace lepry.

Aplikace také obsahuje odkazy na webové stránky jednotlivých projektů. Může zároveň sloužit jako rozcestník pro ty, kdo hledají podrobnější informace o aktivitách české církve v zahraničí.

 

Kdo pomáhá?

Téměř polovinu ze 145 celkových projektů realizuje Charita ČR nebo jednotlivé diecézní charity.

V zahraničí se angažují také Papežská misijní díla nebo organizace Likvidace lepry. Nedílnou součást skupiny pomáhajících tvoří také členové a dobrovolníci mužských i ženských řádů, např. Milosrdných bratří, Salesiánů Dona Bosca, Oblátů Panny Marie Neposkvrněné, Bosých karmelitánů nebo Kongregace Sester Neposkvrněného Početí Panny Marie III. řádu sv. Františka z Assisi.

 
Typy pomoci

Nejvíce projektů (celkem 30 procent) českých katolických organizací je věnováno podpoře vzdělávání v chudých oblastech. Ta zahrnuje stavbu škol, konkrétní pomoc nemajetným nebo handicapovaným dětem, ale také např. odborné vzdělávání učitelů v otázce snižování rizika přírodních katastrof na Haiti.

 

Mapu pomoci ve světě naleznete na webové stránce: http://www.cirkev.cz/cirkev-pomaha/mapy-pomoci-ve-svete