Pozvánka a přihláška na výpravu ERC na Kirchentag 2017

Aktualizace 1. 3. 2017: Při doručení přihlášky na výpravu ERC na Kirchentag 2017 po 28. 2. 2017 je účastnický poplatek za jednoho účastníka 2600 Kč. Viz informace v níže uvedeném oddíle CENA.

 

Srdečně Vás zveme k účasti na výpravě Ekumenické rady církví v ČR na Kirchentag, který se bude konat v Berlíně a ve Wittenbergu ve dnech 24. - 28. května 2017.

V tomoto článku naleznete pozvánku a přihlášku pro skupiny a jednotlivce na výpravu ERC na Kirchentag 2017.

 

Foto: Učastníci koncertu Wise Guys na Kirchentagu (DEKT/Alasdair Jardine)

 

 

Německé Kirchentagy se konají od roku 1949. Zpravidla trvají pět dnů, od středečního zahájení až po závěrečnou nedělní bohoslužbu a zahrnují množství jednotlivých akcí. Již od začátků pořádání Kirchentagu se klade důraz na spojení osobní zbožnosti a odpovědnosti. K účasti na Kirchentagu jsou zváni všichni, kteří mají chuť se tohoto svátku křesťanů účastnit. Pravidelně se na Kirchentag sjíždí víc než 100 000 lidí všech generací z celého světa.

 

Tématem nadcházejícího Kirchentagu je „Ty mě vidíš“

(1. Mojžíšova 16,13). Kirchentag zahrnuje koncerty, přednášky, práci s Biblí, modlitby, bohoslužby, divadelní a pohybová představení, trh možností, výstavy atd. Hlavními komunikačními jazyky na Kirchentagu jsou němčina a angličtina.

Letošní Kirchentag bude vyjímečný i tím, že bude součástí připomínek 500 let reformace (https://r2017.org/en/). Závěrečná bohoslužba Kirchentagu s Večeří Páně se bude konat na louce u Labe ve Wittenbergu a setkají se při ní účastníci Kirchentagu a Kirchentagu na cestě, který se bude konat v osmi dalších reformačních městech. Celkem se na této bohoslužbě, na kterou se vypravíme i my, očekávají stovky tisíc lidí.

V rámci Kirchentagu připravujeme česko-německý večer

s bohoslužbou a následným hudebním vystoupením Tomáše Najbrta. Součástí večera bude i občerstvení s českými kulinářskými specialitami.  Také připravujeme pro tržiště možností na Kirchentagu prezentační stánek ERC, jehož tématem bude česká a německá reforrmace v rozhovoru.

To vše čeká i na Vás v Berlíně a ve Wittenbergu od 24. do 28. května 2017.

Plakát vě větším rozlišení naleznete ve formátu PDF ZDE.

Fotografie z výpravy ERC na Kirchentag v roce 2015 ve Stuttgartu a v roce 2013 v Hamburku nalezente ZDE a ZDE.

 

 

Pozvánka a přihláška na výpravu ERC na Kirchentag 2017

Pozvánku s informacemi a přihlášku na výpravu ERC na Kirchentag 2017 ve formátu PDF naleznete ZDE nebo níže  po jednotlivých stránách ve formátu PNG (pro zobrazení klikněte na obrázek).

Prosíme vás, abyste věnovali pozornost níže uvedeným informacím k přihlašování skupin, dětí a nezletilých a k termínu přihlášky a platby.

 

 

Ubytování

Ubytování bude zajištěno buď ve společné ubytovně (škole) nebo v soukromí v rodinách. O ubytování v soukromí mohou požádat pouze osoby starší 35 let.

 

Doprava

Společná doprava autobusem z Prahy do Berlína a zpět z Berlína do Prahy bude zajištěna a je v ceně poplatku za účastníka. Při zpáteční cestě v neděli 28. května 2017 navštívíme závěrečnou bohoslužbu Kirchentagu ve Wittenbergu. 

 

Termín přihlášek a plateb

Přihlásit se na Kirchentag přes Ekumenickou radu církví v ČR je možné nejpozději do 20. února 2017. Preferujeme přihlášení přes skupinovou přihlášku nebo přes níže uvedený internetový přihlašovací formulář pro jednotlivce.

Platbu za Kirchentag uhraďte poté, co Vám bude doručeno e-mailem nebo pozemní poštou potvrzení o přijetí Vaší přihlášky a to nejpozději do 27. února 2017 na účet Ekumenické rady církví v ČR: 473 492 623 /0300 pod variabilním symbolem: RRRRMMDD, kde RRRR je rok Vašeho narození, MM je měsíc Vašeho narození a DD je den Vašeho narození. V případě skupinové přihlášky se odesílá úhrada za celou skupinu. Jako variabilní symbol se v případě skupinové platby uvádí data vedoucího skupiny ve formátu RRRRMMDD. Pokud nebude platba za Kirchentag připsána na účet Ekumenické rady církví v ČR do 27. února 2017 nebude možné se výpravy ERC na Kirchentag zúčastnit.

 

Skupinová přihláška

Osoby mladší 18 let je třeba přihlásit přes skupinovou přihlášku, kterou naleznete po kliknutí SEM. Prosíme skupiny, aby se přihlašovali také přes tuto skupinovou přihlášku.

Vyplněnou skupinovu přihlášku zašlete nejpozději do 20.  února  2017 na email: info@ekumenickarada.cz

 

Přihláška pro jednotlivce

Přes přihlášku pro jednotlivce se nemohou hlásit osoby mladší 18 let. Pro osoby mladší 18 let je třeba využít výše uvedenou skupinovou přihlášku. Osoby starší 18 let se mohou přihlašovat na Kirchentag 2017 těmito způsoby:

1. přes níže uvedený online přihlašovací formulář

2. odeslat naskenovanou přihlášku, kterou najdete v dokumentu ZDE, na email info@ekumenickarada.cz

3. odeslat vytištěnou a vyplněnou přihlášku, kterou najdete v dokumentu ZDE, pozemní poštou na adresu:

Ekumenická rada církví v ČR

Donská 370/5

101 00 Praha 10

Vyplněnou přihlášku pro jednotlivce je třeba doručit na e-mail: info@ekumenickarada.cz nebo do Ekumenické rady církví v ČR  do 20. února 2017.

 

Cena

Poplatek za účastníka je při doručení přihlášky do 28.2. 2017 ve výši 1600 Kč a při pozdější přihlášce 2600 Kč.

Poplatek zahrnuje:

- vstupenku na Kirchentag, která zároveň slouží jako jízdenka po Berlíně během konání Kirchentagu (středa – neděle)

- ubytování, 4x snídaně a občerstvení během Česko – německého večera

- společnou dopravu autobusem z Prahy do Berlína a zpět z Berlína přes Wittenberg do Prahy

 

Další informace 

Referentkou přípravného týmu ERC pro Kirchentag je Veronika Matějková, ERC v mezinárodním výboru Kirchentagu zastupuje Daniela Hamrová.


Děkujeme Vám za Váš zájem a těšíme se s Vámi na viděnou!


Za přípravný tým ERC

Petr Jan Vinš a Aleš Čejka

 

Dovolujeme si Vás požádat, abyste se přihlašovali pouze tehdy, máte-li skutečně zájem jet. Vzhledem k velké vzdálenosti a nákladné dopravě do Berlína a Wittenbergu nebudeme schopni vracet poplatek těm, kteří se rozhodnou po 1. květnu 2017 z různých důvodů nejet. V takovém případě bude třeba, abyste si za sebe sami sehnali náhradu, jinak poplatek propadne (bude použit na úhradu předem objednané dopravy a dalších nákladů na výpravu ERC na Kirchentag 2017). Děkujeme za pochopení!

Další informace k dopravě a k výpravě na Kirchentag Vám zašleme v dostatečném předstihu před odjezdem na Kirchentag.


Kontakty

internet: www.ekumenickarada.cz/ktg2017 a www.kirchentag.de


 facebook: facebooková událost výpravy ERC na Kirchentag 2017

 

V případě potřeby dalších informací ohledně přihlašování na Kirchentag 2017 kontaktujte, prosím, Aleše Čejku  - tel. 774 219 041 nebo email: info@ekumenickarada.cz

Adresa organizátora:

Ekumenická rada církví v ČR

Donská 370/5

101 00 Praha 10 - Vršovice

 

 

 

Výpravy ERC na Kirchentag byly v minulých letech realizovány s podporou Česko-německého fondu budoucnosti.

 

 

 

 

 
 

Přihláška pro jednotlivce na výpravu ERC Kirchentag 2017

Přihlášku na výpravu ERC v ČR na Kirchentag 2017 je možné odeslat nejpozději do 20. února 2017. Přes tento online přihlašovací formulář je možné přihlásit pouze osoby starší 18 let. Pro osoby mladší 18 let použijte, prosíme, výše uvedenou skupinovou přihlášku. Údaje označené červenou hvězdičkou * jsou povinné.
 
 
 
 
 
 
 
Uveďte tel. číslo, na kterém budete k zastižení před i v průběhu Kirchentagu 2017
 
 
Ubytování v soukromí si mohou objednat jen účastníci starší 35 let
 
 
 
Závazně se přihlašuji na Kirchentag 2017, který se bude konat v Berlíně a ve Wittenbergu od 24. do 28. května 2017. Prohlašuji, že jsem si vědom/a, že Ekumenická rada církví v ČR nepřebírá zodpovědnost za můj zdravotní stav, za zúčastněné děti a nezletilé, ani za převážené cenné předměty. Pojištění na cestu a dobu pobytu si každý účastník hradí sám.